BIO-Köögiviljamuld 20L Matogard
Maht | 20 |
---|
- Koostis
- Kasutamine
- Turvas – dolomiidijahuga neutraliseeritud ja orgaaniliste väetistega segatud põhikomponent.
- Kompost– Matogard „BIO-Köögiviljamuld“ sisaldab hobusesõnnikust biotehnoloogiliselt valmistatud taimetoitaineterikast komposti. Tagab taimedele sobiva mikrobioloogilise koosluse.
- Orgaanilised väetised – looduslikud väetised, mis tagavad koos kompostiga taimede kasvuks vajaliku toitainete vahekorra. Kasutatavad väetised on sertifitseeritud mahetootmisele. Kasutatakse erineva jämedusega väetisgraanuleid, millega tagatakse pikemaajaline toitainete lahustumine mulda kogu kasvuperioodiks.
- Humiinpreparaat – kiirendab tugeva juurestiku arenemist, parandab mulla mikrofloorat ja aitab kaasa taime toitainete omastamisele. Humiinid leevendavad taime kasvustressi, mis on tingitud ebasoodsatest kasvutingimustest. On loodusliku päritoluga.
- Savi – seob vett ja takistab mulla kuivamist.
- maitsetaimede kasvatamine rõdukastides, amplites õuevaasides jne.
- köögivilja kasvatamine potikultuurina rõdukastides, õuevaasides jne.
- taimede kasvatamine kasvuhoones, aiakastides ja anumates
- köögiviljataimede ettekasvatamine
Seemnekülvi puhul täitke külvikast mullaga, tihendage, külvake seeme ja katke õhukese mulla-, liiva-või perliidi kihiga. Hoidke mullapind niiske.
Istutusmullana kasutamisel sobib taime kasvatamiseks noortaimest kuni saagi kandvuse lõpuni. Istutusanuma põhja võid panna drenaažikihi (kergkruusa). Istutusnõu põhjas peavad olema avad, et üleliigne kastmisvesi saaks ära voolata. Drenaažikihile asetatakse köögiviljamulda. Seejärel sobitatakse taim parajale kõrgusele ja tihendatakse mullapind. Pärast istutamist tuleb taime põhjalikult kasta ja kaitsta otsese päikese eest. Matogard BIO-Köögiviljamulla valmistamisel kasutatakse komposti, orgaanilisi väetiseid ja humiinpreparaati, mis väldivad kastmisveega toitainete mullast välja uhtumise. Maitsetaimedel ja teistel lühema kasvuperioodiga köögiviljadel puudub kasvuaegne lisaväetamise vajadus. Pikema ja intensiivsema kasvuga köögiviljadel (tomat, kurk, jt) soovitav teha lisaväetamist viljade moodustamise ja valmimise perioodil.